phone +32/13 52 28 18

5 redenen om naar Noorwegen te reizen

Nog geen wintervakantie gepland? Je hoeft niet altijd naar de zon te gaan, in het Noorden is het zeker zo prachtig! Wij geven je graag 5 redenen om naar Noorwegen te trekken.

Volgens velen is Noorwegen één van de mooiste landen ter wereld. Je vindt er prachtige landschappen, fjorden, natuurfenomenen,... Bovendien zijn er ook mooie steden waar je heerlijk kunt eten en drinken. Daarom geven we je graag 5 redenen waarom Noorwegen zeker een reisje waard is!

1. Gelukkigste land ter wereld

Een eerste bijzondere reden om naar Noorwegen te reizen, is dat de mensen er simpelweg het meest gelukkig zijn. In de vijfde editie van het "World Happiness Report" van de Verenigde Naties worden landen gerangschikt op basis van het geluk van hun burgers en hun subjectief welzijn. Noorwegen komt daarbij voor het eerste jaar als gelukkigste land ter wereld uit de bus. Meerdere factoren zijn daarbij van belang, zoals onder andere de levensverwachting, de gezondheid, welvaart en de sociale voorzieningen. Bovendien staan Noren erom bekend dat ze tevreden zijn met hun levensstandaard en weten ze vaak heel goed welke richting ze met hun leven uit willen.

2. Adembenemende fjorden

Noorwegen is natuurlijk ook het land van de fjorden. Een fjord is een inham in een bergachtige kust, gekenmerkt door steile wanden uitgesleten na gletsjerwerking. Het resultaat van al dat natuurgeweld is ronduit prachtig. Hoge bergwanden, diepblauw water en een intense stilte vormen een combinatie die je moeilijk zal kunnen vergeten. Bovendien zijn er enkele cruisemaatschappijen die je tegenwoordig de mogelijkheid bieden om de Noorse fjorden op een comfortabele manier vanop de oceaan te ontdekken. Met wat geluk zie je dan ook nog een school orka’s voorbijzwemmen, wat natuurlijk een adembenemend schouwspel vormt.

3. De middernachtzon

Kenmerkend aan de landen in het hoge noorden en dus ook aan Noorwegen is een natuurfenomeen dat je ongetwijfeld zal kunnen bekoren. De befaamde middernachtzon of pooldag is het verschijnsel waarbij de zon ’s nachts niet onder de horizon daalt. De middernachtzon met eigen ogen mogen aanschouwen is eigenlijk een privilege, want er zijn niet veel plekken in de wereld waar het fenomeen zich afspeelt. Het resultaat is alleszins een waanzinnig kleurenpalet dat je de kans geeft om jouw activiteiten of foto’s nog net dat tikkeltje unieker te maken. Vermits het niet snel donker wordt, heb je ook veel meer tijd om Noorwegen te ontdekken. 

 

4. Het noorderlicht

Er zijn niet veel landen waar er zich jaarlijks een nog indrukwekkender natuurfenomeen ontplooit dan de middernachtzon, maar Noorwegen vormt de uitzondering op de regel. Je vindt er naast de middernachtzon, op zich toch ook al meer dan de moeite waard, ook nog de befaamde noordelijke variant van het poollicht. Het noorderlicht of aurora borealis, een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer, laat zich vooral in de wintermaanden aanschouwen en is ronduit adembenemend. Met het blote oog zie je een kleurrijke lichte gloed, bewegende bogen, stralenbundels en soms zelfs vlammen aan de hemel. Wedden dat je er stil van wordt?

5. Trolltunga

Een laatste goede reden om naar Noorwegen af te zakken, is wellicht minder interessant voor mensen met hoogtevrees. Trolltunga, oftewel “de tong van de trol”, is een steenformatie in de Noorse provincie Hordaland en steekt horizontaal uit het gebergte op een hoogte van maar liefst 700 meter. Het zicht is ronduit spectaculair en er geraken is op zich al een groot avontuur. Ga jij de uitdaging aan?

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x