phone +32/13 52 28 18

6 tips om duurzaam te reizen

Fish and chips in de drukste winkelstraat van Rome? Of een lekkere verse spaghetti bolognese door la mamma bereid? Een verse pasta is niet alleen lekkerder, maar ook goedkoper én duurzamer! Je steunt er namelijk de lokale bevolking mee. Kies jij er bewust voor om duurzaam op reis te gaan?

Fish and chips in de drukste winkelstraat van Rome? Of een lekkere verse spaghetti bolognese door la mamma bereid? Een verse pasta is niet alleen lekkerder, maar ook goedkoper én duurzamer! Je steunt er namelijk de lokale bevolking mee. Kies jij er bewust voor om duurzaam op reis te gaan?

Wij helpen je alvast op weg met de volgende 6 tips:

Tip 1: Prop je koffer niet vol

Je kent het fenomeen wel. Als je gaat vliegen, probeer je je koffer zo vol mogelijk te proppen. Vervolgens zet je hem 5 keer op de weegschaal, om zo dicht mogelijk bij de 20 kilo te komen. Wellicht zitten er dan nog een aantal zware dingen in, die je eigenlijk wel thuis kan laten of op bestemming kan kopen. En juist dat kan helpen! Als je koffer lichter is, verbruikt het vliegtuig minder brandstof en vermindert de CO2-uitstoot. Al weegt je koffer maar een kilo minder… alle beetjes helpen!

Tip 2: Neem de fiets tijdens een citytrip

Je draagt niet alleen je steentje bij aan het milieu, je hoeft ook geen parkeerplaats te zoeken voor je auto. Zo heb je meer tijd om de stad en de prachtige omgeving te verkennen. Een frisse neus halen is trouwens heel goed voor de gezondheid!

Tip 3: Eet bij een local

Het is niet alleen gezellig, maar je helpt de lokale bevolking er ook mee. Ze gebruiken lokale producten en maken alles vers. Op die manier leer je ook de tradities en eetgewoonten van het land kennen. Bovendien vermijd je dat je in een fastfoodbar belandt. Dat is niet alleen ongezond, maar de manier waarop die restaurants het voedsel bewerken en bereiden is niet erg milieuvriendelijk.

Tip 4: Koop lokale souvenirs

Je vakantie zit erop en je bent klaar om naar huis te gaan. Op de luchthaven besef je dat je nog enkele souvenirs moet kopen. Hoe groot is de kans dat hier Made in China op staat? Inderdaad, heel groot. Zoek tijdens je vakantie al naar leuke souvenirs die handgemaakt zijn door de lokale bevolking. Het is leuker om te geven én je draagt je steentje bij aan een duurzame wereld.

Tip 5: Respecteer de dieren

Dieren worden vaak ziek doordat toeristen het verkeerde voedsel geven. In sommige landen kan er plots een aapje op je balkonrand zitten. Heel leuk om naar te kijken en een foto van te maken, maar laat het hier ook bij. Aai ze niet (sommige kunnen onverwachts agressief worden) en geef ze zeker niets te eten…

Tip 6: Verwissel je handdoek niet elke dag

Thuis doe je dat waarschijnlijk ook niet. Het lijkt misschien gemakkelijk, een poetsvrouw die elke dag je handdoeken verwisselt. Maar hierdoor bezorg je het hotel veel meer onnodige was. Door je handdoek een 2e of zelfs 3e keer te gebruiken, bespaar je heel wat energie en water.

Voilà! Duurzaam reizen, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door kleine dingen aan je houding te veranderen, kan jij ook bijdragen aan een duurzamere wereld!


Bron: TUI.be 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x