phone +32/13 52 28 18

7 redenen om Malta te bezoeken

Valletta is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Als dat geen reden is om een bezoekje aan Malta te overwegen!

Wie een vakantie naar Malta boekt, boekt een vakantie weg van de massa. Het eiland heeft zijn naam te danken aan het Griekse woord ‘meli‘, wat zo veel betekent als ‘honing‘. Mogelijk komt dat door de grote productie honing en populatie bijen op het eiland, vooral vroeger dan, maar het kan ook komen omdat het zonovergoten eiland wel een sprookjesachtige goudkleurige oase lijkt. Prima klimaat, weelderige vegetatie, monumenten in overvloed, azuurblauwe lagunes én de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018: Malta heeft alles om de topbestemming van dit jaar te worden.

1. Valletta is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Als dat geen reden is om een bezoekje aan Malta te overwegen! Valletta is ‘maar’ 0.77 km² groot en toch weet je er een groot aantal bezienswaardigheden te ontdekken. Het oudste deel is bovendien UNESCO Werelderfgoed. Wie houdt van barok, komt in Valletta beslist aan zijn trekken. Maar ook de drukke cafeetjes, indrukwekkende tentoonstellingen en de bloeiende markt maken van de stad een echte must-visit.

2. 300, dat is het aantal dagen dat de zon over Malta schijnt, met temperaturen tot 30 graden in de zomer en zelden onder de 15 graden in de winter. Malta staat niet alleen synoniem aan azuurblauw water en paradijselijke lagunes, je vindt er ook een weelderige oase van groen. De natuurlijke omgeving en het fantastische klimaat zijn zeker overtuigende argumenten!

3. Of je nu lekker niets wil doen met je tenen in het zand, culturele bezoeken wil afleggen of een sportliefhebber bent: op Malta vindt iedereen zeker zijn gading, het is onmogelijk je te vervelen. Naast het rotsachtige landschap, dat ideaal is voor klimmers, en prachtige lagunes en baaitjes om in te zwemmen of snorkelen, heeft Malta ook een rijke geschiedenis en een bloeiend erfgoed. Je vindt er bijvoorbeeld de tempels van Ggantija, de oudste monumenten ter wereld, een heleboel paleizen en ongeveer 360 kerken en kathedralen! 

4. Het kleine eiland, met een oppervlakte van slechts 316km², heeft een groot aanbod voor feestbeesten. Met zo'n 250 evenementen per jaar, van carnaval over festivals tot parades, valt er altijd wel iets te beleven. 

5. Het is goedkoop en lekker dichtbij. Vluchten vertrekken al vanaf 71€ als je goed zoekt, een bijna onklopbare prijs voor een paradijs dat slechts op 3 uur vliegen ligt. Voor je verblijf zijn er tal van fantastische en unieke accomodaties. 

 

6. Het is moeilijk te geloven dat Malta niet ergens op een ver continent gelegen is, want de landschappen zijn meer dan postkaartwaardig. De azuurblauwe zee die het eiland omringt, nodigt waterratten uit voor één van de verschillende activiteiten; windsurfen, zeilen, duiken, snorkelen, waterskiën,... 

7. Het is er nog niet zó toeristisch! Net zoals Kroatië is ook Malta aan een flinke opmars bezig. Hoewel er vroeger nog maar weinig toeristen naar die prachtige bestemmingen reisden, worden ze steeds belangrijker op toeristisch vlak. Geniet dus nog van dit pareltje nu het nog kan, zonder al te veel toeristen rondom je! 

 

Bron: artikel Flair
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x