phone +32/13 52 28 18

8 tips voor een lichte en compacte koffer

Krijg jij vaak je koffer niet dicht, of is deze vaak zwaarder dan toegelaten? Dan zijn deze tips een echte life-saver!

Krijg jij vaak je koffer niet dicht, of is deze vaak zwaarder dan toegelaten? Dan zijn deze tips een echte life-saver!

Begin op tijd

Denk er op voorhand over na wat je écht nodig hebt en zal gebruiken tijdens je reis. Maak er een lijstje van. Het voorkomt dat je er last-minute extra items bij propt.

Kies op voorhand je outfits

Kies voor elke dag 1 outfit & tel daar wat reserve bij. Wat schoenen betreft kies je best voor 1 makkelijk paar voor overdag (sandalen of flipflops), 1 paar sneakers voor de activiteiten en 1 ‘chiquer’ paar.

Zware items op de bodem

Steek zware items (zoals schoenen of toiletartikelen) op de bodem van je koffer. Dus net boven de plek waar je wieltjes zitten. Het is gemakkelijker je koffer te rollen wanneer het gewicht onderaan ligt.

Rol je kledij op

Doe dit één keer en je wil nooit meer anders je kledij inpakken! Het bespaart heel veel plaats en je houdt er je kledij bovendien kreukvrij mee. Heel handig wanneer je hemden of kleedjes inpakt.

Draag je grootste schoenen tijdens de vlucht

Zo nemen ze geen plaats in de koffer en is die terug een beetje lichter. Dit geldt natuurlijk ook voor jassen en truien.

Bewaar praktische zaken en noodzakelijke items in je handbagage

Zo heb je alles kort bij de hand.

Klein maar fijn

Ga je op hotel? Laat dan je shampoo, conditioner, zeep thuis. Deze artikelen nemen redelijk wat plaats in en de meeste hotels voorzien dit bij een overnachting. Hetzelfde geldt trouwens voor haardrogers. Neem enkel de must-haves mee! Kan je toch niet leven zonder je favoriete conditioner? Vul dan een kleine reistube in plaats van de originele tube mee te nemen.

Gebruik hersluitbare plastic zakjes om kleine spullen op te bergen

Je kan de lucht eruit duwen en zo meer ruimte creëren. Bovendien is het een truc om je koffer te organiseren. Makkelijk en overzichtelijk! Heb je op het laatste nippertje voor het vertrek naar huis nog een duik genomen? Dan kan je meteen je natte zwemspullen opbergen. ;-)

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x