phone +32/13 52 28 18

10 kerstmarkten die je moet gezien hebben

Wanneer de kerstperiode begint, duiken traditioneel in heel wat steden kerstmarkten op. Erg leuk om te bezoeken, dus wij geven je enkele tips.

Iedereen kent de leukste kerstmarkten in eigen stad en streek maar misschien wordt het wel eens tijd voor een portie jingle bells elders? Tien inspirerende tips voor een gezellige avond in een dikke jas met de obligate glühwein in de hand.

Winterpret in Brussel

Als we de Brusselaars mogen geloven, dan kan er geen enkele andere Belgische kerstmarkt aan hun 'Winterpret' tippen. De kerstmarkt is er dan ook eentje die perfect past bij de grandeur van een hoofdstad: kilometers kerstplezier langs een grote diversiteit van kraampjes en randanimatie. Benieuwd welke gigantische kerstboom ze dit jaar op de Grote Markt gaan 'planten'.
Van 30 november 2018 tot 6 januari 2019.


Kerstmarkt in Antwerpen

De kerstmarkt in Antwerpen is bijzonder omdat deze zich niet op één plaats situeert. Er kan gefeest worden op het Steenplein, de Suikerrui, de Handschoenmark, de Groenplaats en uiteraard op de Grote Markt. De schaatspiste staat net als vorig jaar op de Groenplaats.
Van 8 december 2018 tot 6 januari 2019.

Winter in het park in Oostende

Winterijs Oostende wordt vanaf dit jaar vervangen door 'Winter in het park' ter hoogte van het Leopoldpark. Daarmee beschikt Oostende voortaan over een échte kerstmarkt, goed voor ruim 50 chalets met gevarieerde kerstanimatie. De organisatoren beloven elke dag nieuwe acts en magische momenten.
Van 30 november 2018 tot 6 januari 2019.

De Gentse Winterfeesten

In analogie met de Gentse Feesten zijn er de Gentse Winterfeesten. Veel minder groot maar minstens zo gezellig. De schaatspiste onder de Stadshal en het 'dennenbos' ernaast zijn de favoriete plekjes van ouders met kinderen. Er kan een maand lang gekuierd worden langs ruim 140 dampende kraampjes en uiteraard is ook het reuzenrad weer present.
Van 7 december 2018 tot 6 januari 2019.

Village de Noël in Luik

Ga dit jaar eens naar Luik want de stad beschikt met Village de Noël naar eigen zeggen over het grootste kerstdorp van België (ruim 200 chalets). De nuace zit 'm in het woord 'kerstdorp' want Village de Noël is opgevat als een dorp en niet zozeer als een markt. Ga de sfeer eens opsnuiven op de Place St Lambert en de Place du Marché.
Van 30 november tot 30 december 2018.

Leuvense Kerstmarkt

Kort en krachtig, zo doen ze dat op de Leuvense Kerstmarkt, namelijk van 12 tot en met 23 december, net geen 2 weken. Maar ook intens en gezellig en met alles erop en eraan. Uniek zijn de ambachtslui die je echt aan het werk kunt zien. Het sparrenbos, waar de Kerstman huist, is telkens weer een hit bij de kleinsten. De Leuvense kerstmarkt staat bekend om zijn grote variatie aan eettentjes.
Van 12 tot 23 december 2018.

Winterland in Hasselt

Winterland in Hasselt is meer dan een kerstmarkt met chalets en tentjes rond een schaatsbaan. Centraal staat het huis van de kerstman, precies zoals het eruit ziet op de Poolcirkel in Lapland. Kinderen kunnen er met hun eigen ogen zien wat de kerstman precies doet tijdens de drukke wintermaanden. Leuke selfies verzekerd! Winterland vindt plaats op het Dusartplein.
Van 24 november 2018 tot 6 januari 2019.

Coeur en neige in Bergen

Coeur en neige is een totaalspektakel met heel veel animatie voor jong en oud. Sfeer en kostuums geven de kerstmarkt in Bergen een unieke toets. De grote ijspiste (900m²) aan de imposante kerstboom wordt wellicht opnieuw de grote aandachtstrekker net als de aanwezigheid van zowel de kerstman als kerstvrouw.
Van 7 december tot 31 december 2019.

Kerstdorp en -markt in Durbuy

Als je nog een goed excuus zoekt om naar Durbuy af te zakken, bezoek dan de kerstmarkten die tijdens de weekends van eind november tot het weekend voor kerst worden georganiseerd. Telkens op een zaterdag en zondag dus ideaal voor een feestelijk weekendje weg. Voor het volledige uurrooster verwijzen we naar de website van Durbuy.
Van 23 november 2018 tot 6 januari 2019.

Le Village de Noël in Charleroi

De Place de la Digue (december) en Place Verte (januari) worden elk jaar opnieuw omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstdorp bestaande uit meer dan 42 charmante chalets en een groot verwarmd terras. Vooral de kinderen hebben het goed naar hun zin in het gezellige kerstdorp. De muzikale omlijsting is ook dit jaar in handen van Rockerill en dat betekent dat er stevig gedanst zal worden. Het volledige programma van de festiviteiten vind je op de website van Chaleroi Noël.
Van 30 november tot 28 december 2018 op de Place de la Digue.

Van 30 november tot 6 januari 2019 op de Place Verte.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x