8 griezelige Halloween-bestemmingen

Dwaal jij liever over verlaten begraafplaatsen dan dat je jezelf in een Halloween-kostuum hijst? Zoek je graag verlaten spooksteden op en smul je van verhalen over seriemoordenaars? Lees dan vooral verder, want Skyscanner maakte een lijstje met 8 spannende bestemmingen voor de ultieme Halloween-ervaring. Op deze spookachtige plekken is het pas écht goed griezelen.

Londen, Engeland

De wijk Whitechapel in Londen was eind 19de eeuw het toneel het een reeks gruwelijke moorden. Seriemoordenaar Jack the Ripper had het voorzien op prostituees en besloop zijn slachtoffers in de donkere steegjes. De dader is nooit gepakt, maar er wordt nog steeds hevig gespeculeerd over deze beroemde moordzaak. Klinkt dat interessant? Tijdens je stedentrip Londen kun je aansluiten bij een speciale Jack the Ripper wandeltour. Je wordt na zonsondergang meegenomen naar de belangrijkste plekken in deze mysterieuze moordzaak en kan luisteren naar de levendige verhalen over ’s werelds beruchtste seriemoordenaar.

Prypiat, Oekraïne

De beroemdste spookstad ter wereld is Pripyat, dat is gelegen naast de voormalige kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne. Nadat hier in 1989 een kernreactor ontplofte is het stadje van de ene op de andere dag uitgestorven. De inwoners moesten zo snel mogelijk de omgeving verlaten en al hun bezittingen achterlaten. Enkele decennia later zijn de opgemaakte bedjes in de kinderopvang nog steeds onbeslapen en hebben bomen en onkruid de huizen overwoekerd. Wil je een kijkje nemen, dan kun je aansluiten bij een officiële tour en rondkijken in oude schoolgebouwen, gymzalen en zelfs een ziekenhuis. Om rillingen van te krijgen.

Parijs, Frankrijk

In de stad van de liefde kun je afdalen in een ondergronds gangenstelsel vol skeletten. Deze catacomben van Parijs worden gevormd door kilometers lange tunnels die tot de nok zijn gevuld met menselijke resten. Vanwege de snelle bevolkingsgroei in de 18de eeuw raakten begraafplaatsen overvol en besloot men de beenderen op te slaan in de tunnels en ruimtes onder de stad. Tijdens een ondergrondse wandeling kun je een stuk van ongeveer 1,7 kilometer afleggen en alle duizenden schedels en botten van heel dichtbij bekijken.

Kasteel Bran, Roemenië

Op het eerste gezicht is Kasteel Bran in Roemenië een sprookjesachtig plaatje, met spitse wachttorens en middeleeuwse binnenplaatsen. Volgens de legendes gaat het hier echter om het kasteel van Dracula, en dat maakt deze locatie een stuk spannender. Een daadwerkelijk verband tussen het boek en het kasteel is nooit aangetoond, maar dat hier in het verleden veel bloed werd vergoten is een feit. Een vroegere bewoner met de veelzeggende naam ‘Vlad Dracula’ stond erom bekend zijn vijanden te spietsen op palen…

Poppeneiland, Mexico

Isla de las Muñecas is een spookachtig eiland nabij Mexico-Stad. Hier zijn honderden verminkte poppen in de bomen gehangen, waarbij ledematen zijn afgehakt en de ogen uitgestoken. Volgens de verhalen verdronk hier ooit een jong meisje, waarop de bewoner van het eiland besloot haar pop in een van de bomen te hangen. In de jaren die volgden kregen steeds meer aangespoelde poppen een plekje op het eiland. Het resultaat is een spookachtige verzameling van mishandelde barbies en lugubere kinderpoppen.

  

 

  Dit bericht bekijken op Instagram

 

 

 


 


 

 

 Whoa. A decapitated doll head. Maybe not what you expected on your news feed. We visited the infamous Doll Island last week, named one of the the most haunted places in Mexico. The story is quite wild, I'll give you the short version. Man falls in love with woman, woman breaks his heart. Man moves to an island to get away from the world. He witnesses a girl drown. That night he's kept awake by screaming and moaning. It's the ghost of the girl who died, and he begins to place thousands of dolls over decades to keep her spirit happy. It's been on my list of places to visit for a long time, and it took 4 attempts to figure out how to get to the real one (they've build a fake). If you're into paranormal activity or haunted places, I just posted the video on my YouTube channel. It's a helluva thing to see. Had a great time exploring with @codybuffinton and @exploringwithjosh last week. Also big props to my GF @mariannnela for helping us out!

 

Een bericht gedeeld door  MIKE COREY • FEARLESS & FAR (@fearlessandfar) op

Palermo, Sicilië

In de Siciliaanse stad Palermo sta je oog in oog met de dood. De Catacombe dei Cappuccini is een ondergrondse crypte vol gemummificeerde lichamen van monniken en rijke Sicilianen. De overblijfselen zijn eeuwenoud en sommigen lichamen zijn zó goed geconserveerd dat het lijkt alsof ze gisteren zijn bijgezet. Foto’s maken is hier streng verboden, maar de aanblik van alle lijken krijg je niet meer van je netvlies.

Edinburgh, Schotland

In Schotland gonst het van de spookverhalen, en de stad Edinburgh is geen uitzondering. Het is niet gek dat het verhaal van Dr. Jeckyll en Mr. Hyde werd gebaseerd op het 18de eeuwse Edinburgh, want het stikt hier van de spookachtige plekken. Tijdens een zogenoemde Ghost Tour krijg je een rondleiding langs de meest angstaanjagende bezienswaardigheden van de stad. Zo bevindt zich onder het oude centrum een groot stelsel van duistere grotten en gangen, spookt het op het de begraafplaats en leer je tijdens de tour alles over de befaamde Mackenzie Poltergeist.

  
 
 
 Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 

 Happy #halloween

 

Een bericht gedeeld door  Edinburgh Spotlight (@edinburghspotlight) op

Leap Castle, Ierland

Er is in het verleden flink wat bloed vergoten in het middeleeuwse Leap Castle in Ierland. Zo werd er ooit een priester afgeslacht in de kapel, die sindsdien ’The Bloody Chapel’ wordt genoemd. Volgens de verhalen doolt de geest van de priester nog steeds door het kasteel. De meest lugubere vondst werd overigens gedaan tijdens renovatiewerkzaamheden in 1922: in de kelder onder de kapel lagen honderden skeletten. De huidige eigenaar geeft je graag een rondleiding. Als je durft natuurlijk...


Bron: Skyscanner

 
8 griezelige Halloween-bestemmingen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x